Zostań podopiecznym Och Fundacji

Szukasz pomocy lub znasz kogoś, kto jej potrzebuje? Zostań naszym podopiecznym! Zapoznaj się z naszymi PROGRAMAMI i wyślij zgłoszenie lub skontaktuj się z nami, by dowiedzieć się więcej.

Zauważasz, że jest ci coraz trudniej sprawować opiekę nad najbliższym? Jesteś na granicy wytrzymałości fizycznej i psychicznej? Odczuwasz ciągłe zmęczenie i widzisz, że sam/a zaczynasz podupadać na zdrowiu? Ewidentnie potrzebujesz odciążenia i wsparcia? Wybierz program OPIEKUN.

Większość chorych wymaga transportu samochodem lub pojazdem dostosowanym do swoich potrzeb, podczas gdy wielu opiekunów nie posiada auta, prawa jazdy lub środków na pokrycie kosztów przejazdu. Badania, turnus rehabilitacyjny czy wizyta u specjalisty stają się nieosiągalne, a skuteczne leczenie — niemożliwe. Borykasz się z tymi problemami? Wybierz program WIZYTA.

Od lat rozmyślasz o wakacjach, jednak opieka nad chorym pochłania cały Twój czas i fundusze? Twoje niepełnosprawne dziecko marzy o wypoczynku wśród rówieśników? Chciałbyś spędzić wczasy nad morzem ze swoim podopiecznym i resztą rodziny? A może pragniesz, by Twoje zdrowe dzieci miały możliwość spędzenia wakacji podobnie jak koleżanki i koledzy z klasy? Wybierz odpowiedni wariant programu WAKACJE.

Odnosisz wrażenie, że Twoje potrzeby są nieistotne. Nie pamiętasz już, co to kino, wyjście do restauracji. Wypoczynek w spa lub zabiegi kosmetyczne to dla Ciebie pojęcia abstrakcyjne. Podobnie zresztą jak dla osoby, którą się opiekujesz. Innymi słowy, Twoim zadaniem jest poświęcać się bezgranicznie, zadaniem Chorego – cierpieć. Chcesz to zmienić i poczuć się znów jak „normalna” osoba, która zasługuje na odrobinę wytchnienia? Wybierz program RELAKS.

ZGŁOSZENIE

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY

Wypełnione dokumenty i wymagane załączniki prosimy wysłać drogą elektroniczną na adres biuro@ochfundacja.pl oraz w formie papierowej na adres:

OCh Fundacja
Polna 8
13-230 Lidzbark

WAŻNE! Przesłanie dokumentów i załączników pocztą lub kurierem jest obowiązkowe! Jeśli nie mają Państwo możliwości ich zeskananowania i wysłania droga mailową, my się tym zajmiemy.