Paulina/ 10 października, 2019/ Aktualności

Szybkie, zwinne sprawozdanie z września 2019.
Znaleźliśmy Partnera – stację MOYA w Przełęku – który pomógł nam w dostarczeniu i odbiorze Podopiecznych w czasie ich wyjazdu i powrotu na wakacje. Dla osób z dysfunkcją wzroku samodzielny transport byłby niemożliwy, a współistniejące schorzenia znacznie utrudniłyby dotarcie na miejsce. Cieszymy się, że choć w niewielkim stopniu mogliśmy pomóc. Jesteśmy też niezwykle wdzięczni za okazaną nam pomoc stacji paliw MOYA.

Opłacona przez Och Fundację opiekunka rozpoczęła pracę na rzecz naszej Podopiecznej – pani Stefanii – zapewniając jej troskliwą opiekę na czas nieobecności córki, codziennej opiekunki naszej Seniorki. Cieszymy się, że powoli udaje się nam wdrażać założenia programu OPIEKUN. W końcu po to jesteśmy!

Również w ramach realizacji programu OPIEKUN zapewniliśmy opiekę wytchnieniową mamie naszego Sebastiana. Dzięki profesjonalnej opiece kobieta mogła uczestniczyć w rodzinnej uroczystości!

Napisaliśmy dwa wnioski o dofinansowane naszej działalności z budżetów samorządów w roku 2020. Złożyliśmy je na ręce Burmistrza Lidzbarka i Starosty Działdowskiego. Czekamy na odpowiedź!
Nadal szukamy Darczyńców i Partnerów, którzy pomogą nam w realizacji zadań statutowych.
Wszystkim Wspomożycielom z całego serca dziękujemy!