OCh Sobota

Paulina/ 24 czerwca, 2019/ Aktualności

Kochani!

13 lipca podczas organizowanego przez nas festynu będziecie mieć okazję dowiedzieć się więcej o działalności OCh Fundacji. Już od 16.00 w Parku nad Małym Jeziorkiem będzie na Was czekać mnóstwo atrakcji. Jeśli pogoda nie będzie nam sprzyjać, spotkamy się w hali sportowej na ul. Nowej 10 w Lidzbarku.

Na rodzinnym pikniku planujemy dla Was:

• pierwszą pomoc przedmedyczną – pokaz udzielania pierwszej pomocy, każdy chętny będzie mógł spróbować „ożywić” fantom. To trzeba umieć!
  • kombinezon geriatryczny – zastanawialiście się, jak to jest być seniorem? Chcielibyście na chwilę być staruszkiem? Fundacja Zaczyn z Warszawy w ramach akcji „Zrozumieć starość” Wam to umożliwi – dosłownie wejdziecie dzięki kombinezonowi geriatrycznemu w skórę Waszych dziadków.
  • kiermasz rzeczy używanych – wystawka rzeczy może nie nowych, ale jeszcze nadających się do użycia, ubrania, zabawy. W myśl hasła „Podaj dalej!” inicjujemy ekologiczną redystrybucję odzieży i zabawek. Przyjdź i weź, jeśli chcesz!
  • gry i zabawy – pamiętacie gumę? Skakaliście w sznura? Co to klasy? Lubicie kolorować? Ścigaliście się w workach? Robiliście glutki? Dmuchaliście balony na wyścigi? Trenowaliście celność? Malowaliście na folii? A to tylko część atrakcji!
  • kuchnię regionalną – lody, frytki, lokalne przysmaki – zjedzą dziewczyny i chłopaki!
  • integrację sensoryczną – pobujać, rozhuśtać, powąchać, dotknąć zobaczyć, usłyszeć i powąchać. Jak poznawać dobrze świat? Tu się sprawdzicie!
  • programowanie – małe robociki czekają na Wasze rozkazy! Przybywajcie!
  • warsztaty malarskie – czy sprawdziliście się już jako przyszli artyści? Jeszcze nie? To czas najwyższy! Kto wie, czy w Lidzbarku nie mamy następcy Picassa?
  • warsztat papieru czerpanego – jak wyprodukować własny papier? Gdyby zabrakło smartfonów, to na czym pisalibyście wiadomości? My Wam pokażemy!
  • konkurs – pokonywanie barier architektonicznych – ochotnicy będą mogli sprawdzić, z czym muszą się mierzyć na co dzień osoby niepełnosprawne.
  • zbiórkę publiczną – będzie można dorzucić swoje trzy grosze na wakacje dla Podopiecznych Fundacji „Opiekun Chorego” (“Zbiórka na Program WAKACJE” otrzymała numer “2019/3117/OR” w rejestrze MSWiA).

Naszemu przedsięwzięciu partnerują:

Burmistrz Lidzbarka

Miejsko-Gminny Ośrodek Kultury w Lidzbarku

Miejsko-Gminna Biblioteka Publiczna w Lidzbarku

Niepubliczne Przedszkole Bajkowy Zakątek w Lidzbarku

Na Ratunek Prywatny Transport Medyczny, Szkolenia, Zabezpieczenia Imprez

Jabłońska-Roch Agnieszka – Punkt Konsultacyjny. Wspomaganie Rozwoju Dzieci I Młodzieży

Fundacja Zaczyn

Restauracja Welska

Bar Chata

oraz nasi Przyjaciele i Wolontariusze.

Czekamy na Was!